Kerkenbeurs Nederland 2021: 7-8 oktober in Expo Houten

De tweejaarlijkse Kerkenbeurs Nederland vindt plaats op 7 en 8 oktober 2021 in Expo Houten. Kerkenbeurs is de facilitaire vakbeurs voor beheerders en bestuurders van kerken. Daarnaast zijn ook eigenaren van herbestemde kerken en ambtenaren regelmatige bezoekers.

Andere locatie
Na jaren de Utrechtse Jaarbeurs als locatie te hebben gehad, wordt nu gekozen voor de Expo in Houten, gelegen aan de A27. De reistijd met de auto is in vrijwel alle gevallen korter dan naar het centrum van Utrecht. Ander voordeel is dat parkeren bij de Expo gratis is. Expo Houten is een professionele en overzichtelijke locatie die heel veel wordt gebruikt voor beurzen van onze grootte.

Andere beursdagen
Voor het eerst zal de Kerkenbeurs plaatsvinden op donderdag en vrijdag in plaats van vrijdag en zaterdag. Het aantal bezoekers op zaterdag nam elk jaar verder af. Ook steeds meer exposanten gaven aan de beurs liever op donderdag/vrijdag te hebben. Om het voor werkende vrijwilligers toch mogelijk te maken de Kerkenbeurs te bezoeken, is er een avondopenstelling op donderdag.

Coronamaatregelen
Vanzelfsprekend worden tijdens de Kerkenbeurs alle coronamaatregelen van de overheid in acht genomen, aangevuld met een aantal extra maatregelen vanuit de beurzenbranche zelf. Waar nodig (of mogelijk) worden de maatregelen aangescherpt of versoepeld.