Nieuws

De Protestantse Gemeente in Sneek wil graag de Martinikerk uitbreiden, een monumentaal

De zuidelijke editie van de Kerkenbeurs zal in 2020 worden georganiseerd in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Ook bij kerken is 'groen' een belangrijk thema. Tijdens de Kerkenbeurs in Groningen zal een mini-seminar plaatsvinden over Groene Kerken.

Kerkenbeurs Noord gaat verhuizen naar de stad Groningen. Op 20 en 21 maart 2020 zal de regionale Kerkenbeurs voor de noordelijke provincies worden georganiseerd in Hanzeplaza. Deze professionele en

Opnieuw blijken de workshops, presentaties en mini-seminars tijdens Kerkenbeurs zeer geliefd: in vrijwel alle gevallen waren de zalen goed gevuld of zelfs overvol.

Diverse media hebben leuke, positieve artikelen geschreven over Kerkenbeurs Nederland 2019. Hieronder vindt u hyperlinks naar de verschillende pagina's.

Het Nederlands Dagblad doet vandaag in een paginagroot artikel verslag van Kerkenbeurs Nederland 2019.

Vandaag opende Kerkenbeurs Nederland 2019 haar deuren in de Utrechtse Jaarbeurs. Al direct vanaf 10.00 uur stroomden de bezoekers vanuit het hele land binnen.

Het volledige programma van Kerkenbeurs Nederland 2019 is online te bekijken. Alle bezoekers krijgen bij de entree eveneens een programma met plattegrond uitgereikt.

Communicatie op de juiste wijze uitvoeren is vandaag de dag zeer belangrijk, maar vaak ook best complex. Hoe raak je de juiste snaar? Wat moet je doen of juist niet?

Soms gaat het vrij eenvoudig, soms ook niet: voldoende geld inzamelen voor uw kerk. Hoe kunt u dat effectief aanpakken? Wat is er nog meer mogelijk?

Welke kansen biedt de Nationale Kerkenaanpak? November 2018 was in de Nijmeegse Stevenskerk de aftrap voor het ontwikkelen van kerkenvisies (zie foto). Maar welke kansen liggen er?

Jaarlijks worden honderden kerken verbouwd of gerestaureerd, al kan via de media een ander beeld ontstaan.

Afgelopen jaren haalden diverse grote kerkbranden het landelijke nieuws. De schrik van elke kerkganger, beheerder maar ook van omwonenden.

Tijdens de Kerkenbeurs Nederland 2019 is -bijna vanzelfsprekend-  ook aandacht voor een 'veilige kerk'. Veel kerken hadden of hebben daar wel iets in te halen.

In steeds meer kerkgebouwen is het mogelijk een zaal te huren voor vergaderingen, presentaties, repetities of concerten.

De kerk is onderweg naar de toekomst; altijd en met hoeveel mensen dan ook. Dat vraagt vaak om aanpassingen, meeveren met veranderende mensen en hun wensen.

Tijdens Kerkenbeurs Nederland 2019 zal een debat plaatsvinden over de betekenis van het kerkgebouw voor de samenleving. Diverse betekenissen en functies komen hierbij naar voren.

Tijdens Kerkenbeurs Nederland 2019 zijn er de volgende workshops en presentaties over Interieur & Inrichting:

Vrijdag 22 maart

Een van de meest prominente thema's waarmee kerkelijk beheerders momenteel te maken hebben, is 'Energiebeheer en Duurzaamheid'.